Majspasta med pannrostad fänkål
Lagat. Det finns många anledningar att äta vegetarisk – en av dem är att det är så himla gott!
Lagat. Det finns många anledningar att äta vegetarisk – en av dem är att det är så himla gott!
400 g pasta av majsmjöl
1 stort fänkålsstånd, tunt skivat
1 msk matolja
1 vitlöksklyfta, strimlad
2 nävar ruccola
skalet av en citron, kan bytas mot en tsk vit balsamvinäger
1 dl havregrädde
havssalt
svartpeppar från kvarn
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Ansa fänkålen genom att ta bort det yttre lagret, skiva tunt och skölj i kallt vatten. Stek med matolja och vitlök i 10 minuter.
Lägg i ruccola, rör om och låt den slakna. Häll i havregrädde och låt det småputtra i ett par minuter. Häll citronskal och pasta, salta och peppra. Servera direkt.