Kycklinggryta
Lagat. Under den kalla årstiden längtar vi efter något som värmer och mättar och vad passar då bättre än en rykande gryta.
Annons
Lagat. Under den kalla årstiden längtar vi efter något som värmer och mättar och vad passar då bättre än en rykande gryta.
8 kycklinglårfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1,5 msk balsamvinäger
2 msk olja
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl russin
2,5 dl vatten
salt
Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken. Blanda kycklingfiléerna med lök, vitlök, rödvins- och balsamvinägern.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingen i omgångar och lägg över det i en gryta.
Tillsätt smulad buljongtärning, russin och vatten. Koka på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt. Servera kycklinggrytan med ris och kokt broccoli.