Juligt fröknäcke

Bakat. Baka ditt eget goda fröknäcke. Gott till både frukost och fika.

Ingredienser

1 dl solrosfrön
1 dl chiafrön
1 dl sesamfrön (svarta)
1 dl pumpafrön
1 msk fiberhusk
0,5 dl oliv/rapsolja
2 dl vatten
flingsalt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla frön, husk och kryddor i en skål. Koka upp vattnet. Rör ner oljan, lite salt och vattnet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och strö över flingsalt. In i ugnen i 20 min, ta sedan ut plåten och skär i bitar, ställ tillbaka 20 min. Stäng av ugnen och låt stå kvar 10 min. Låt svalna.
TIPS: lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla eller tryck ut tunt. Grädda på två plåtar för ett riktigt tunt knäcke.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: