Vårrullar
Lagat. En trevlig rätt att laga tillsammans med sina gäster.
Lagat. En trevlig rätt att laga tillsammans med sina gäster.
1 paket rispapper (kan köpas i de flesta asiatiska butiker)
ca 30 g risnudlar
1 stor potatis om du tål använd gärna sötpotatis
1/2 litet vitkålshuvud
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
150 g valfri svamp (Gärna Shiitake eller champinjoner)
300 g nötfärs
salt och peppar
(ev. 2 msk fint hackad koriander)
ca 1 dl olja att frityrsteka i
Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, avsluta med att spola med kallt vatten.
Skala potatisen och riv grovt eller hacka fint. Strimla vitkålen tunt, till exempel med en osthyvel. Hacka lök, vitlök och svamp. Fräs detta tillsammans med nötfärsen i lite olja. Krydda efter smak.
Krama vattnet ur nudlarna och hacka fint, blanda nu nudlarna med färsröran.
Lägg rispapper i en bunke med vatten, se till att det kommer vatten mellan pappren och att vattnet täcker alla pappren.
Tag upp rispapper, två och två åt gången. Lägg de bägge rispappren omlott med cirka två tredjedelar.
Lägg en klick av färsröran på rispappren, där de ligger omlott. Vik in ändarna, där pappren inte ligger omlott och rulla nu ihop, från ena långsidan.
Tänk på att inte ta upp mer än två rispapper i taget ur vattnet, pappren torkar fort och blir då hårda igen.
Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter och frityr stek nu rullarna i 2-3minuter. Snurra rullarna under tiden.