Turkisk tomatsoppa med risoni

Lagat. Soppan görs på få ingredienser men du kan enkelt fylla ut den med mer grönsaker om du vill det, till exempel morot, potatis eller selleri.

Ingredienser

1 gul lök
smör eller olja till stekning
400 g krossad tomat
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
1,5 dl risoni (kan bytas ut mot långkornigt ris)
salt & svartpeppar
0,5 dl finhackad persilja
0,5 citron (justera syra efter smak)

Tillagning

Hacka löken i små tärningar och stek tills den får färg i smör/olja.
Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, paprikapulver och fräs allting någon minut.
Häll över hett vatten, smula i buljong, koka upp, sänk värmen och låt puttra på medelvärme under lock i 20–25 minuter.
Vänd i risoni, smaka av med salt, peppar och låt soppan puttra i 5–7 minuter.
Garnera med finhackad persilja, pressa i citron och servera.

Skriv ut

Recept Zeina MourtadaFoto Zeina Mourtada

Hitta fler recept som innehåller: