Saffransskorpor

Bakat. Lika goda till glöggen som till adventsfikat. Glutenfria flingor är hemligheten.

Ingredienser

100 g mjölkfritt margarin
2 paket saffran
2 dl havremjölk
1,5 dl strösocker
ca 7 dl Sempers finmix
125 g Sempers special flakes
1 tsk vaniljsocker
1 dl russin
1 msk bakpulver

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader). Smält margarinet och blanda ner saffran. Rör ner mjölken och sockret, som ska lösas upp. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner dessa. Ta inte allt mjöl på en gång utan spara ett par deciliter som arbetas in lite i taget så att degen inte blir för torr. Den ska gå att rulla.
Forma 4 rullar och lägg på en plåt. Tryck till dem lite så rullarna blir lite plattade. Grädda cirka 20 minuter. Låt svalna en aning, inte för mycket då kan de spricka, Dela sedan i lagom stora bitar.
Sänk ugnen till 80 grader och ställ in skorporna i cirka 2 timmar, öppna ibland för att släppa ut fukten.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: