Moussaka med potatis
Lagat. En ”försvenskad” moussaka med potatis istället för aubergine och färdig pannkakssmet istället för bechamelsås.
Lagat. En ”försvenskad” moussaka med potatis istället för aubergine och färdig pannkakssmet istället för bechamelsås.
1 kg potatis
Köttfärssås
1 gul lök
1 vitlök
500 g lammfärs
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk kanel
1 krm muskotnöt, riven
5 dl Oatly Färdig pannkakssmet
Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka lökarna. Bryn dem och lammfärsen i olivolja i en gryta. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, svartpeppar, kanel och muskotnöt. Koka köttfärssåsen cirka 5 minuter.
Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Häll över pannkakssmeten. Grädda moussakan i ugn vid 175°C, 45-60 minuter.
Servera med grönsallad.