Mac n’ cheese utan ost
Lagat. Krämig och mättande blir denna fuskrätt som utseendemässigt är svår att skilja från den äkta förlagan.
Lagat. Krämig och mättande blir denna fuskrätt som utseendemässigt är svår att skilja från den äkta förlagan.
400 g valfri pasta
en halv normalstor butternutsquash
2 medelstora potatisar
1 gul lök
3 dl näringsjäst
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk muskot
1 msk dijonsenap
4–6 dl grönsaksbuljong
1 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
ev. färsk basilika till topping
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
Dela butternutsquashen på mitten. Skala och kärna ur ena halvan. Dela i mindre bitar så den blir färdigkokt lite snabbare.
Skala och dela potatisen. Koka butternuten och potatisen tills de är genomkokta.
Medan potatisen och buttternuten kokar, hacka löken och stek tills den är mjuk och gyllenbrun.
Häll alla ingredienser utom havremjölken och grönsaksbuljongen i en matberedare och mixa tills du har en slät smet. Tillsätt all havremjölk och lite i taget av grönsaksbuljongen tills såsen har önskad konsistens. Smaka av och salta eventuellt mer.
Häll över pastan, blanda och toppa med basilika.