Limpa med teffmjöl
Bakat. Gluten är ett protein som finns i många sädesslag. När man måste undvika gluten är utmaningen att få till bra bakegenskaper på annat sätt. Med det naturligt glutenfria mjölet teff blir limpan relativt luftig.
Annons
Bakat. Gluten är ett protein som finns i många sädesslag. När man måste undvika gluten är utmaningen att få till bra bakegenskaper på annat sätt. Med det naturligt glutenfria mjölet teff blir limpan relativt luftig.
½ paket jäst
4 dl vatten
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk flytande honung
1 msk olja
2,5 dl teff
1 dl psylliumfröskal
1 msk potatismjöl
Smula jästen i det fingerljumma vattnet, häll i honung samt olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner dem i degvätskan. Degen behövs inte blandas mer än att det blir klumpfritt.
Olja en brödform lätt och lägg ner degen och låt jäsa 30 minuter. Grädda cirka 50 minuter i ugn på 200 grader.