Grön sparris med bacon och krasse
Lagat. Sparrisen passar bra som förrätt eller på en buffé.
Lagat. Sparrisen passar bra som förrätt eller på en buffé.
1 knippe grön sparris (cirka 500 g)
1 paket baconskivor
½ citron
0,25 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
flingsalt
½ paket smörgåskrasse
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela baconskivorna på längden. Vira en skiva bacon runt varje sparrisstjälk. Hit går bra att förbereda.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Stek den i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna.
Lägg upp sparrisen på ett fat, droppa över citronsaft och olja, mal över lite peppar och strö försiktigt över flingsalt, tänk på att baconet är salt. Klipp över krasse.
Tips
Kan göras på samma sätt, men med endast olja och flingsalt. Ringla över oljan innan du sätter in formen i ugnen, salta efteråt. Korta tiden i ugnen till 12 minuter. Riv eller skiva eventuellt parmesanost över den färdiga sparrisen.