Brysselkål med dipp och baconströssel
Smått & Gott. Knaprigt, krispigt, sött och salt – tilltugget som har allt.
Smått & Gott. Knaprigt, krispigt, sött och salt – tilltugget som har allt.
15–20 st brysselkål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk olja
0,5 msk sirap
1 msk granatäpplekoncentrat
1 pkt bacon
Dipp
1 dl Creamy original violife
1 msk sirap
1 msk granatäpplekoncentrat
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olja, granatäpplekoncentrat, sirap, salt och peppar i en bunke och slunga runt brysselkålen. Lägg sedan ut dem på en plåt och kör i ugnen i cirka 20 minuter.
Knaperstek baconet och krossa i små bitar.
Dipp
Blanda creamy original med granatäpplekoncentrat och sirap. Salta och peppra efter smak.
Ta en brysselkål, doppa i dippen och strössla på, eller doppa i, baconströssel.