Balsamicosky
Smått & Gott. Med balsamvinäger får du en mustig och smakrik sås utan att behöva använda smör och grädde.
Smått & Gott. Med balsamvinäger får du en mustig och smakrik sås utan att behöva använda smör och grädde.
1 l oxsvansfond
1 schalottenlök
olja eller mjölkfritt margarin
1 dl balsamvinäger
1 krm vitpeppar
0,75 cl socker
1,5 msk vit balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
Låt oxsvansfonden reducera till endast 5 dl återstår. Finhacka schalottenlök och vitlök. Svetta löken i lite fett och häll på balsamicovinäger. Låt reducera tills 1/3 återstår. Sila bort löken och blanda oxsvansfond och balsamicoreduktion. Smaka av med salt, peppar och socker. Tillsätt den vita balsamvinägern vid serveringen. Gott till stekt eller grillat kött.