Äppeldricka

Smått & Gott. Drickan blir god som vit, alkoholfri glögg om man tillsätter hel kanel, nejlikor och kardemumma. Späd inte lika mycket som till bordsdryck.

Ingredienser

1,5 kg syrliga äpplen, gärna olika sorter
1 citron, skal och saft
1 msk citronsyra (kan ersättas med dubbel mängd citronsaft)
1,5 l vatten
9 dl strösocker

Tillagning

Skölj äpplena. Ta bort allt skadat och blomfästena. Skär äpplena i tunna skivor. Skölj citronen, skala den och pressa ur saften. Häll ner äppleskivor, citronsaft, skal och citronsyra i en stenkruka eller rostfritt kärl.
Koka upp vatten och socker och häll över. Rör om så allt blandar sig. Täck över och låt stå svalt i ett dygn. Sila och häll upp på flaskor. Förvara i kyl. Späd 1:2 och servera med is. Om drickan ska förvaras längre tid måste konserveringsmedel tillsättas.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: