After Eight med falsk marsipan

Sött. Gör om mintchokladen till en helt ny godis.

Ingredienser

After Eight

Falsk marsipan
3 dl havregryn
0,5 dl margarin (mjölk- och sojafritt)
0,5 dl florsocker

Tillagning

Häll havregrynen i hushållsmaskin, eller i en 2 L plastpåse och ta fram kavel.
Starta maskinen/rulla med brödkaveln över påsen, och arbeta i maskin/för hand tills grynen pulveriseras.
Tillsätt margarin och florsocker, arbeta samman allt i maskinen/i plastpåsen, till en slät massa.
Packa in massan i plastfolie/låt den ligga kvar i plastpåsen.
Lägg i kylen minst 1 timme, så att den stelnar.

Smält After Eight i vattenbad, rulla ihop små bollar av den falska marsipan. När chokladen är smält, rör om så att även pepparmyntan blandas i chokladen ordentligt.
Lägg en boll i chokladen och arbeta snabbt, då marsipanen smälter något. Ta upp bollen med sked och för över den till en knäckform.
Stelnar ganska snabbt.

Skriv ut

Recept Anci HamrénFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: