Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta
Lagat. Sätt sting på maten med ingefära, vitlök och chili.
Lagat. Sätt sting på maten med ingefära, vitlök och chili.
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk basilika
1 färsk chilipepparfrukt
2 msk olivolja
2 rödlökar
1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk torkad
3 dl hönsbuljong
300 g brysselkål
2 tomater
Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med kryddor i en plastpåse. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tärna kycklingfiléerna. Lägg chili och kyckling i plastpåsen och ställ i kylskåpet cirka 2 timmar.
Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Skala och grovhacka rödlökarna. Låt lökarna fräsa med någon minut. Tillsätt ingefäran och häll över buljongen.
Skölj och ansa brysselkålen. Lägg den i grytan och låt puttra 7-8 minuter. Skölj och tärna tomaterna och rör ner dem i grytan.
Servera grytan med potatis eller ris.