Crème Ninon med bubbel

Lagat. Den här soppan blir festlig med sherry och champagne.

Ingredienser

250 g frysta gröna ärtor av god kvalitet
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 cl torr sherry
maizena för avredning
1 dl havregrädde
svartpeppar från kvarn
eventuellt en nypa salt
2 dl torr champagne eller mousserande vin med samma karaktär

Tillagning

Koka upp ärtor, vatten, kycklingfond och sherry i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Låt soppan småputtra i cirka 10 minuter.
Mixa soppan med hjälp av en stavmixer eller liknande. Pressa soppan genom en sil så skalen avlägsnas. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt havregrädde och låt soppan koka på svag värme några minuter och smaka av med svartpeppar och salt. Rör ner champagne precis innan servering.

Skriv ut

Recept Tobias HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: