Hallonsmoothie med glutenfritt fröknäcke

Smått & Gott. Frukosttips för dig som har idétorka!

Ingredienser

Hallonsmoothie
3 dl havremjölk
1,5 dl djupfrysta hallon
1 dl havregryn
1 banan

Fröknäcke
1,5 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
0,5 tsk salt
2 dl majsmjöl
2 dl glutenfritt mjöl
3 dl varmt vatten
0,75 dl solrosolja
ev. flingsalt, rosmarin

Tillagning

Hallonsmoothie
Blanda alla ingredienserna med mixerstav tills smoothien är slät. Servera i glas. Spara gärna några hallon innan mixning, och lägg ner de hela bären i smoothien när den är färdig.
Förslag: Byt ut hallonen mot jordgubbar, blåbär eller mango.

Fröknäcke
Blanda alla ingredienser till en lös smet. Bred ut hälften av smeten mycket tunt på ett bakplåtspapper. Enklast är att hälla ut smeten i mitten av bakplåtspappret, lägga ett nytt bakplåtspapper ovanpå och därefter breda ut smeten genom att dra med händerna på det övre pappret. Lossa det sedan försiktigt, och lägg det med den kladdiga sidan uppåt på en ny plåt. Häll ut resterande smet på denna, och använd ett nytt papper för att breda ut smeten som ovan.

Strö över flingsalt och eventuellt någon krydda, till exempel rosmarin.
Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 30-45 minuter tills brödet är knaprigt. Passa brödet noga, alla ugnar är olika, och det går fort när det börjar bli färdigt.
Serveringstips: Skinka och mosad avocado passar jättebra på det här brödet!

 

Skriv ut

Recept Susannah ElersFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: