Fiskpinnar utan fisk

Lagat. Lura ögat och bjud på rätter som inte är vad de ser ut att vara. Till exempel fiskpinnar utan en gnutta fisk i.

Ingredienser

3 dl mandeldryck
3 dl vatten
1 tsk salt
1,5 dl mannagryn
1 msk citronjuice
0,5 msk hackad dill

Panering
2 dl ströbröd
2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk grillkrydda
2 dl mandeldryck

Tillagning

Koka upp vatten, mandeldryck och salt. Tillsätt mannagryn, citron och hackad dill och låt puttra tills mannagrynen tjocknat. Det ska vara tjockare än en vanlig mannagrynsgröt.
Klä en form, cirka 20×30 cm, med bakplåtspapper och häll i “fisk”smeten. Bred ut till ett jämnt lager i formen så det är cirka 2 cm tjockt.
Ställ in i kylen i minst 15 minuter tills smeten är fast.
Ta ut formen ur kylen och skär smeten i så stora bitar du vill att fiskpinnarna ska vara. Blanda ströbröd, salt, grillkrydda och peppar på en tallrik och häll mandeldrycken i en djup tallrik.
Vänd fiskpinnarna i paneringen. Doppa fiskpinnarna i mandelmjölken och vänd ytterligare en gång i paneringen.
Låt fiskpinnarna stå i kylskåp i cirka 15 minuter innan tillagning.
Stek i smör på medelhög värme tills fiskpinnarna är gyllenbruna. Servera med till exempel kokt potatis och remouladsås.

Tips: Om du inte ska äta alla fiskpinnar på en gång, frys in dem innan du steker dem så kan du enkelt plocka fram och steka dem nästa gång du vill äta fiskpinnar. Om du fryser in dem i flera lager så ha gärna smörgåspapper eller liknande mellan lagren så de inte fastnar i varandra.

Skriv ut

Recept Andrea Hanson/Wonder VeganFoto Andrea Hanson/Wonder Vegan

Hitta fler recept som innehåller: