Zucchini & baconmuffins

Smått & Gott. När du bakat muffins med matig fyllning har du många mellis på lut.

Ingredienser

Grundrecept muffins

6 msk kikärtsspad
3 dl havremjölk
4 dl mjölblandning
(vi använde 1 dl fiberhusk,
1 dl bovete, 2 dl glutenfri mix)
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande matfett/olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Fyllning

½ zucchini, tärnad
1 paket rökt fläsk eller bacon, skivad eller strimlad
1 grönt äpple, tärnad
1 salladslök, skivad

Tillagning

Grundrecept matmuffins

Blanda kikärtsspad med havremjölk och matfett eller olja i en bunke. Blanda sen de torra ingredienserna innan de hälls ner i vätskan. Sedan kan valfri fyllning blandas ner.
Muffinsen gräddas i 225 grader i 10–15 minuter.

Fyllning

Strimla baconet och knaperstek i torr panna, låt zucchini och äppelbitarna gå med ett par minuter på slutet. Blanda ner i muffinssmeten.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: