Vegofärs med solrosfrön
Lagat. Många vegetariska färser i butik innehåller soja. Om du inte tål det kan du göra din egen vegofärs till hamburgaren, pastasåsen eller varför inte till tacofredagen.
Lagat. Många vegetariska färser i butik innehåller soja. Om du inte tål det kan du göra din egen vegofärs till hamburgaren, pastasåsen eller varför inte till tacofredagen.
cirka 3 dl solrosfrön (du kan även byta ut en del till till exempel mandlar eller cashewnötter om du tål det)
I gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
250 gram champinjoner, finhackade
1 paprika, delad i bitar
1–2 dl vatten
kryddor efter smak (till exempel oregano och paprikapulver till pastasås och tacokryddor till tacofärs)
salt
Blötlägg solrosfröna en timme innan du ska börja matlagningen. Häll sedan av vattnet och mixa fröna i en matberedare tillsammans med paprika. Fräs lök och vitlök med kryddor och tomatpuré i olja, tillsätt champinjonerna och fräs en stund. Blanda ner frömixen, stek ett par minuter och tillsätt sedan 1–2 dl vatten som du låter koka in tills färsen har en bra konsistens. Smaksätt med salt och servera med pasta eller taco-tillbehör! Det går även att mixa ner till exempel oliver, soltorkade tomater eller morötter i såsen för mer smak.