Sydamerikansk chokladglass
Sött. Kokosmjölk ger chokladglassen en exotisk ton.
Sött. Kokosmjölk ger chokladglassen en exotisk ton.
1 dl socker
6 msk vatten
6 msk kakao
1 burk (400 g) kokosmjölk
Lägg kokosförpackningen i varmt vatten för att kokosfettet ska smälta (öppna den inte). Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Blanda i kakaon i sockerlagen.
Skaka burken med kokosmjölk och öppna den. Mixa chokladsockerlagen tillsammans med kokosmjölken. (Om smeten inte blir slät kan du prova att ställa bunken med smet i ett varmt vattenbad samtidigt som du mixar så smälter kokosfettet.)
Häll smeten i glassmaskinen enligt anvisning och tryck på startknappen. Observera att det inte är säkert all smet får plats samtidigt i maskinen, ibland får man använda fler skålar/isblock.
När maskinen snurrat färdigt ska glassen frysas in.