Svamppaj
Lagat. En paj blir middag för hela familjen och räcker till matlåda dagen efter.
Lagat. En paj blir middag för hela familjen och räcker till matlåda dagen efter.
2,5 dl lågprotein mix
125 g mjölkfritt margarin
0,5 krm salt
2 msk vatten
Fyllning
200 g svamp
majsolja
1-2 lökar
200 g hel bladspenat eller persilja eller lätt kokta grönsaker
Fördela margarinet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Sätt till salt och vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i två timmar. Kavla ut degen till en botten som är något större än formen. Rulla ut en bit deg till en smal rulle och lägg den runt kanten på formen. Pricka degen med gaffel.
Stek svampen i lite olja. Låt svalna och lägg i pajformen tillsammans med de övriga ingredienserna. Grädda i 225 grader cirka 20 minuter.