Supersnabb ingefärskaka
Bakat. Den här supersnabba och supergoda kakan kan du baka utan ugn om du gör smulet i en stekpanna.
Bakat. Den här supersnabba och supergoda kakan kan du baka utan ugn om du gör smulet i en stekpanna.
150 g ingefärsmarmelad
150 g mjölkfritt smör
150 g socker
150 g glutenfri mix
2 msk äggersättningspulver
1 dl glutenfri havremjölk
rivet skal av en lime
Smul
1 dl havregryn av ren havre
15 g mjölkfritt smör
2 msk socker
flingsalt
Sås
150 ml marmelad
½ lime, pressad
20 g mjölkfritt smör
Smöra en rund glasform cirka 20 cm i diameter. Lägg marmeladen i botten. Vispa rumsvarmt smör, socker och lime fluffigt, blanda ner mjöl. Häll blandningen i skålen. Täck skålen med plastfilm. Mikra på full effekt (800W) cirka 4 minuter.
Ta ut och vänd upp.
Smul
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla ingredienserna, knip ihop, bred ut på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen, rör runt ett par gånger och grädda knaprigt. Det tar cirka 15 minuter. Låt svalna.
Alternativt steker du smulet i en stekpanna på medelvärme tills det fått färg och blivit knaprigt.
Sås
Värm marmeladen med lime och smör så det smälter ihop.
Häll såsen över kakan, dekorera med ingefärsbitar, limeskal, citronmeliss, smul och en klick vaniljglass eller vispgrädde.