Senapsmarinerad fläskfilé med pepparrot
Lagat. Receptet är beräknat till 10 personer på en buffé. Pepparroten sätter sting på fläskfilén.
Lagat. Receptet är beräknat till 10 personer på en buffé. Pepparroten sätter sting på fläskfilén.
1 kg fläskfilé
1 msk mjölkfritt margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Dressing
1 msk fransk senap
0,5 dl olja
0,5 dl vatten
2 msk hackad rödlök
2 msk kapris
2-3 msk riven pepparrot
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 175°C. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stek köttet i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna, ställ kallt.
Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa i vatten, rödlök, kapris, pepparrot,
salt och peppar. Ställ kallt.
Före servering: Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över såsen. Strö över extra grovriven pepparrot och kapris, gärna lite större.