Saffransplättar med glögg-russinsås
Sött. Prova en julig variant av plättar.
Annons
Sött. Prova en julig variant av plättar.
1 pkt färdig pannkakssmet
2 msk gräddersättning
1 pkt saffran
0,5 dl strösocker
vegetabiliskt fett
Glöggsås
75 g strösocker
4 st äggulor
4 dl gräddersättning
1 st paket med glöggkryddor
1 dl russin
1 dl glögg
Värm 2 msk gräddersättning med saffranen, så den fäller ut sin smak och färg. Blanda sedan det med pannkakssmeten. Tillsätt sockret och mixa allt innan gräddningen påbörjas.
Glöggsås
Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp 4 dl gräddersättning och glöggkryddorna, låt vila 10 min och koka upp på nytt. Värm glöggen och slå den varma vätskan över äggsmeten och rör om samtidigt.
Sjud blandningen till en tjock sås ca 80°c, viktigt att man rör kontinuerligt. Kyles snabbt med vispning då och då. Silas innan den blandas med russinen. Koka russinen med glöggen tills vätskan nästan har försvunnit. Låt svalna och blandas med glöggsåsen.