Rostbiffsallad med timjanpotatis
Lagat. En härlig blandning av olika smaker och ingredienser.
Lagat. En härlig blandning av olika smaker och ingredienser.
6-8 gulbetor, alternativ rödbetor
12-14 små potatisar
1 tsk timjan
en nypa havssalt
1 msk olivolja
1 äpple, klyftat
1 msk vinäger
1 msk rapsolja, neutral smak
en nypa salt
svartpeppar från kvarn
blandade salladsblad till exempel lollo rosso, roman och friséesallad
cirka 480 g rostbiff i tunna skivor
8 körsbärstomater, halverade
1 röd lök, tunt strimlad
4 rädisor, tunt skivade
50 g färska solrosskott
Dijonvinägrett
2 tsk dijonsenap
1 krm torkad dragon
0,5 dl vinäger
1,5 dl rapsolja, neutral smak
1 nypa salt
lite svartpeppar från kvarn
Koka, skala och klyfta gulbetorna. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera potatisarna och lägg dem på en plåt med smörpapper och krydda med timjan, salt och olivolja. Rosta dem i cirka 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Kärna ur ett äpple och skär det i klyftor. Lägg i en bunke och slå över vinäger, olja, lite salt och peppar från kvarn. Blanda runt och låt stå för att dra åt sig smakerna.
Montera salladerna med bladsallad i botten, lägg på gulbetor, timjanpotatis, och äppleklyftor. Placera ut rostbiff och toppa med tomat, rödlök, rädisor och solrosskott. Servera direkt med dressing.
Dijonvinägrett
Blanda senap, dragon och vinäger i en rymlig skål. Tillsätt olja i en jämn stråle och vispa samman vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna dressing stå och dra åt sig smakerna.