Portabellosvamp med krispfyllning

Lagat. Om du vill göra rätten helt vegetarisk väljer du bara bort baconströsslet.

Ingredienser

2 stora portabellosvampar
250 g färskost, Creamy Sheese spring onion
10 blad färsk babyspenat
2 msk hackad purjolök
1 skiva glutenfritt bröd
rapsolja
örtsalt
1 pkt bacon (går att utesluta)

Tillagning

Blanda färskost med hackad färsk spenat och strimlad purjolök. Tärna brödskivan, blanda med lite rapsolja och örtsalt. Lägg i en ugnsfast form i ugnen på 150 grader cirka 15 minuter tills brödet fått lite färg och hårdnat.
Kör baconet i mikro tills det blivit krispigt, cirka 8 minuter på full effekt, eller stek krispigt i torr stekpanna. Hacka till ett strössel.
Ta bort foten på svampen och ta bort lamellerna på insidan, lägg svampen på grillen med insidan nedåt. Vänd och lägg i färskostblandningen och grilla lite till.
Lägg på brödtärningarna, eller krossa dem lite och strö över svamparna. Strö eventuellt även över baconströssel.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: