Popcornbollar 

Sött. Lite kladdiga att göra – men en given succé på kalaset.

Ingredienser

1 msk smör eller margarin
15 marshmallows (cirka 100 g)
1 liter osaltade popcorn (cirka 0,5 dl majskorn)
karamellfärg

Tillagning

Poppa popcornen i en tjockbottnad kastrull. Häll i olja så att det täcker botten, lägg i ett par majskärnor, på med locket på kastrullen, hög värme. När kornen börjar poppa häll i alla majskornen, på med locket igen, dra ner värmen till medel. När popcornen kommit upp en bit i kastrullen kan du ta bort locket och vänta tills ”poppandet” tar slut. (Går lika bra med mikropopcorn.)

Smält smör och marshmallows i en tjockbottnad kastrull över låg värme. Rör om hela tiden tills alla marshmallows har smält, droppa i karamellfärg och blanda runt. Blanda i popcornen. Rör om försiktigt tills alla popcorn är täckta av marshmallowsmeten. Låt svalna några minuter.

Rulla till cirka 30 bollar. För kladdigt? Blöt händerna i lite vatten så går det enklare.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: