Pizza
Lagat. Härlig pizza inspirerad av det grekiska köket. Den går också att ta med i matlåda.
Lagat. Härlig pizza inspirerad av det grekiska köket. Den går också att ta med i matlåda.
Fyllning
2 vitlöksklyftor
2 lökar
2 paprikor
2 msk rapsolja
2 tsk oregano
2 krm salt
1 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2 msk ketchup
Garnering
pepparsalami
paprikaskivor
oliver
Pizzadeg
4 dl glutenfritt vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g mjölk- och sojafritt margarin
1,5 dl vatten
Hacka lök och paprikor, pressa vitlöken och bryn dem i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna och tillsätt kryddorna. Låt allt puttra ihop i cirka 10 minuter.
Pizzadeg
Blanda margarin med torra ingredienser. Häll i vatten och rör ihop. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och flytta över till en plåt.
Bred på fyllningen och lägg på pepparsalami, oliver och paprikaskivor. Grädda i 200 C° i 20 minuter.
Tips
Den här pizzan tillagas utan ost men om du tål soja kan du använda en ostfyllning ovanpå.
100 g bredbar sojaost
1 dl havre- eller sojagrädde
1 krm salt
1 krm peppar
Rör samman allt till en jämn smet och ringla den över pizzan.