Oxfilé med kronärtskockshjärtan
Lagat. En lyxig och lättlagad middag.
Lagat. En lyxig och lättlagad middag.
4 bitar oxfilé á 175 g
salt och svartpeppar
olja till stekning
3 tomater
mjölkfri mjukost (t.ex. Tofutti, kan uteslutas)
4 kronärtskocksbottnar från burk
1 pressad citron
vatten
2 msk olivolja
Sätt ugnen på 125 grader. Skålla och skala tomaterna. Dela varje tomat i fyra klyftor och ta bor kärnorna. Tärna en av tomaterna.
Salta och peppra köttbitarna och bryn dem i oljan. Lägg över dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen på grill. Blanda den tärnade tomaten med mjukost och fördela på biffarna. Sätt in dem på andra falsen uppifrån i ugnen och grilla cirka 5 minuter. Innertemperaturen på köttet ska då vara 55-60 grader.
Skär skockbottnarna i grova tärningar och bryn dem i olja tillsammans med tomatklyftorna och pressad vitlök. Lägg upp skockor och tomat på tallrikar och den gratinerade oxfilén ovanpå. Ringla sky över och runtom. Servera med potatispuré.
Tips
Skyn passar även till fast fisk, byt då sockret mot honung.