Nudelsallad med biff
Lagat. Sötsyrlig och otroligt umamirik nudelsallad, där det går att byta ut köttet till valfritt protein.
Lagat. Sötsyrlig och otroligt umamirik nudelsallad, där det går att byta ut köttet till valfritt protein.
Nudelsallad
130 g risnudlar
200 g biff eller entrecôte (går att byta ut mot vilket protein som helst)
salt
olja
1 morot, riven
2 pak choiblad, tunt skivade
1–2 salladslökar, tunt skivade
1 näve böngroddar
1 kruka färsk koriander
1 msk rostade sesamfrön (går att utesluta)
Dressing
0,5 dl farinsocker (alternativt muscavadosocker eller vanligt socker)
1 dl varmt vatten
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven ingefära
1 lime, zest och juice
3–4 msk fisksås (går att utesluta, ta då mer lime i stället)
1 tsk sesamolja (går att utesluta)
Dressing
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Nudelsallad
Koka nudlarna och skölj dem sedan i kallt vatten. Blanda med allt utom köttet.
Olja, salta och stek köttet till önskad temperatur. Köttbiten bör vara rumstempererad och cirka 2 cm tjock. För medium rare cirka 1–2 minuter på varje sida i en riktigt het stekpanna.
Skiva upp köttet och servera med nudelsalladen. Enkelt, jag vet!