Mustig köttgryta
Lagat. Det blir en del att skära och hacka, men sedan sköter sig matlagningen i stort sett själv.
Lagat. Det blir en del att skära och hacka, men sedan sköter sig matlagningen i stort sett själv.
500 g benfritt nötkött av fransyska eller innanlår
mjölkfritt margarin
1 röd paprika
2 medelstora morötter
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
1-2 msk paprikapulver
0,5 tsk svartpeppar
2 msk mejram
0,5 msk spiskummin
2 dl iMat eller annan gräddersättning
Skär köttet i smala strimlor. Skölj alla grönsakerna. Kärna ur paprikan. Skär paprika, morötter och purjolök i smala strimlor. Bryn köttet, lite i taget i margarinet. Lägg efter hand över det i en gryta. Smula över buljongtärningarna. Tillsätt morötter, vatten, vitlök, tomatpuré och kryddor. Låt grytan koka under lock på svag värma i 15 minuter. Tillsätt paprika, purjolök och iMat. Låt grytan koka ytterligare 10 minuter. Servera med pasta, ris eller potatis.