Müsli
Smått & Gott. Lättrostad och knaprig müsli med bär och frukt.
Smått & Gott. Lättrostad och knaprig müsli med bär och frukt.
5 dl havregryn
5 dl boveteflingor
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön, hela
2 dl vatten
5 msk rapsolja med neutral smak
1 dl flytande honung
70 gojibär
100 g torkade tranbär
150 torkade aprikoser, strimlade
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, bovete, solrosfrön och linfrön ordentligt i en rymlig skål. Blanda vatten och olja och stänk det i omgångar över röran, krama med handen och fördela jämt, och stänk lite igen tills vätskan sugits upp helt. Fördela massan över en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och rosta i ugn i cirka 20 minuter. Rör om då och då.
Låt kallna och rör ner torkade bär och frukter. Häll upp i fin förvaringsburk.