Minipizzor
Lagat. Köp färdig deg i matbutiken, gå till din närmaste pizzeria och be att få köpa en bit, eller gör en egen. Forma små runda portionspizzor och toppa med det du tycker om.
Lagat. Köp färdig deg i matbutiken, gå till din närmaste pizzeria och be att få köpa en bit, eller gör en egen. Forma små runda portionspizzor och toppa med det du tycker om.
Pizzadeg
2,5 deciliter ljummet vatten
1/2 pkt jäst
1 msk fiberhusk
0,5 deciliter olivolja
1 tsk salt
5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
Topping
skinka
ost
oregano
ruccola
basilika
Pizzadeg
Blanda vattnet med jäst och fiberhusk. Rör i olja och salt och låt jäsa i 10 minuter under bakduk. Blanda 4 dl av mjölet med bakpulvret, häll sedan ner mjölblandningen först och fortsätt sedan med den sista decilitern mjöl, lite i taget, tills du har en smidig deg.
Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Kavla ut små runda pizzor på ett mjölat bakbord.
Tomatsås
Köp färdig pizzasås eller krydda upp en burk tomater. Använd gärna hela konserverade tomater, koka i en kastrull och krydda med basilika, oregano, salt och peppar. Mosa tomaterna och koka ner till lagom konsistens.
Lägg på tomatsås, ost och skinka (eller dina andra val) och grädda i ugnen, 250 grader tills de fått fin färg. Om du gör en tjockare variant, dra ner värmen till 220.
När pizzan är klar, strö över lite torkad oregano, basilika och/eller ruccolablad.