Matmuffins med lök & svampfyllning
Smått & Gott. Sommar är utflykts- och picknicktid. Matmuffins är perfekt att packa ned i matsäcken för en härlig dag på stranden eller en skön kväll i parken.
Smått & Gott. Sommar är utflykts- och picknicktid. Matmuffins är perfekt att packa ned i matsäcken för en härlig dag på stranden eller en skön kväll i parken.
Grundrecept muffins
6 msk kikärtsspad
3 dl havremjölk
4 dl mjölblandning
(vi använde 1 dl fiberhusk,
1 dl bovete, 2 dl glutenfri mix)
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande matfett/olja
1 tsk salt
2 krm peppar
Lök- & svampfyllning
½ purjolök, strimlad
10 champinjoner, delade
1 salladslök, strimlad
eventuellt 1 färsk salsiccia, smulad
Grundrecept matmuffins
Blanda kikärtsspad med havremjölk och matfett eller olja i en bunke. Blanda sen de torra ingredienserna innan de hälls ner i vätskan. Sedan kan valfri fyllning blandas ner.
Muffinsen gräddas i 225 grader i 10–15 minuter.
Lök- & svampfyllning
Fräs svampen i lite matfett eller olja i ett par minuter, låt purjolöken och salladslöken gå med ytterligare ett par minuter.
Vill man ha smulad salsiccia så tar man bort skinnet och smular ner korven med svampen vid fräsningen.
Blanda ner i muffinssmeten.