Matcharulle
Bakat. Matchapulver är gjort på hela blad av grönt te och ger både smak och färg.
Bakat. Matchapulver är gjort på hela blad av grönt te och ger både smak och färg.
50 g mjölkfritt margarin
3 msk äggersättningspulver
1 dl kokosmjölk
1,5 dl socker
1,5 dl glutenfri mix
0,5 dl potatismjöl
15 g matchapulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
150 g Oatly påMackan eller Violife creamy naturell
rivet skal från 1 citron
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält margarinet. I en bunke blandar du samman vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt. Blanda äggersättningen med mjölken. Tillsätt mjölkblandningen till smöret och tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör om till en jämn och klumpfri smet.
Täck din form med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Grädda i mitten av ugnen i cirka 7 minuter.
Strö cirka 1 msk socker över kakan och låt svalna. Lägg en skärbräda ovanpå kakan och vänd runt. Vänd den upp och ner med den sockriga sidan mot ett nytt bakplåtspapper. Bred över krämen och rulla ihop tårtan.