Lussebullar på pinne
Bakat. Ta med glöggen i termos och packa ner saffransdegen i en burk och grädda lussebullarna som pinnbröd över glöden.
Bakat. Ta med glöggen i termos och packa ner saffransdegen i en burk och grädda lussebullarna som pinnbröd över glöden.
150 g rismjöl
50 g majsmjöl
150 g potatismjöl
100 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
75 g smör, mjölkfritt
350 g Oatleys ikaffe
(för helt glutenfritt använd alt vätska)
25 g jäst
10 g xantangummi
10 g fiberhusk
1 påse saffran
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med vätskan till fingervarmt, häll i bunken och lös jästen. Häll i socker och saffran. Blanda resten av ingredienserna och blanda även dem i bunken.
Arbeta för hand cirka 10 minuter eller med maskin cirka 5 minuter. Låt jäsa 45 minuter i rumstemperatur.
Ta med den jästa degen i en burk. Dela degen i lagom stora delar för att sedan rulla ormar och slingra runt en pinne, eller ett grillspett. Grilla över varm och glödande kol.