Limpa med Jyttemjöl
Bakat. Vill du ha mer smak så blandar du i brödkryddor, torkad frukt eller frön. Brödet gör sig bäst nybakat och ljummet, dagen efter passar det bäst att rosta.
Bakat. Vill du ha mer smak så blandar du i brödkryddor, torkad frukt eller frön. Brödet gör sig bäst nybakat och ljummet, dagen efter passar det bäst att rosta.
½ paket jäst
3 dl vatten
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk flytande honung
1 msk olja
3 dl Jyttemjöl original mjölmix*
2 msk fiberhusk
*Rårismjöl, majs, bovete, psylliumskal, sockerbetsfiber, förtjockningsmedel: potatisstärkelse, fruktkärnmjöl, xantangummi, taragummi.
Smula jästen i det fingerljumma vattnet, häll i honung samt olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner dem i degvätskan. Degen behövs inte blandas mer än att det blir klumpfritt.
Olja en brödform lätt och lägg ner degen och låt jäsa 30 minuter. Grädda cirka 45 minuter i ugn på 200 grader.