Kyckling- och nudelsoppa
Lagat. Med en grön bukett av salladslök hälsar vi våren välkommen.
Lagat. Med en grön bukett av salladslök hälsar vi våren välkommen.
100 g champinjoner
1 röd paprika
½ bunt salladslök
2 msk olja
1 l hönsbuljong (tärning + vatten eller hemgjord)
1 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm peppar
100 g risnudlar
½ grillad kyckling
Ansa champinjonerna och skär i skivor. Skölj, kärna ur och grovhacka paprikan. Skölj och strimla salladslöken. Fräs allt det gröna i olja i en gryta, stor nog för soppkok, i några minuter. Tillsätt hönsbuljong, tomatpuré, vitlök, salt och peppar. Låt koka upp. Lägg i risnudlar. Låt koka i cirka 5 minuter.
Bena ur och skär kycklingen i bitar. Lägg ner i soppan. Hetta upp. Smaka eventuellt av med mer kryddor.