Krämig polenta med kantareller och timjansky
Lagat. Det finns så många bra anledningar till att äta mer vegetariskt - för hälsan, för miljön, för plånboken och inte minst för att det är så himla gott.
Lagat. Det finns så många bra anledningar till att äta mer vegetariskt - för hälsan, för miljön, för plånboken och inte minst för att det är så himla gott.
Polenta
4 dl vatten
4 dl havremjöl
125 g polentamjöl
20 g mjölkfritt margarin
lite salt
en nypa svartpeppar
Timjansky
1,5 dl grönsaksbuljong
1,5 dl rött vin
1 krm timjan
2 msk maizena
salt och peppar
Kantareller
600 g kantareller alternativ skogschampinjoner, Karl-Johan eller liknande matsvamp
lite mjölkfritt margarin
salt och svartpeppar
persilja
Koka upp vatten och havremjölk. Häll i polenta precis när det kokar upp, rör om och ställ åt sidan i cirka 20 minuter.
Koka upp grönsaksbuljong och rött vin, till sätt timjan och låt reduceras till hälften. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Stek kantarellerna i margarin. Återgå till polenta och värm den försiktig, rör ner margarin och smaka av med peppar och salt.
Lägg upp polenta, toppa med kantareller och ringla över timjansky. Garnera med persilja.