Kolakladdkaka med bärgrädde
Bakat. Den här kolakladdisen är söt, men tillsammans med den härligt syrliga bärgrädden blir den fantastiskt god. Så god så att du knappt vill dela med dig!
Bakat. Den här kolakladdisen är söt, men tillsammans med den härligt syrliga bärgrädden blir den fantastiskt god. Så god så att du knappt vill dela med dig!
Kladdkaka:
125 g mjölkfritt margarin
150 g (2 dl) ljust farinsocker
90 g (1 dl) strösocker
180 g (3 dl) vetemjöl
10 g (2 tsk) vaniljsocker
3 g (0,5 tsk) salt
100 g (1 dl) kikärtsspad
Bärgrädde:
2 dl växtbaserad vispgrädde
150 g frysta, tinade bär
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av den från plattan. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, klumpfri smet.
2. Bred ut smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i 25–35 minuter. Kladdkakan ska vara lite dallrig i mitten när den är klar. Ta ut och låt kakan svalna helt.
3. Vispa grädden fast och blanda i de tinade men fortfarande svala bären. Servera kladdkakan med
en klick bärgrädde.