Kokoskola med saffran
Sött. Kokos och saffran är en fantastisk smakkombination. Har du inte testat? Gör det genast! uppmanar Frida ”Fridas vegobak” Svanberg.
Sött. Kokos och saffran är en fantastisk smakkombination. Har du inte testat? Gör det genast! uppmanar Frida ”Fridas vegobak” Svanberg.
20 stycken
Tid: 40 minuter
+ tid för att stelna
90 g (1 dl) strösocker
140 g (1 dl) vit sirap
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag gillar
Alpro Cooking)
0,5 g saffran
En nypa salt
40 g (1 dl) kokosflingor
50 g mjölkfritt margarin
200 g vegansk vit choklad
20 g vegansk ljus choklad
1. Blanda strösocker, sirap, grädde, saffran och salt i en kastrull. Koka till 125 grader. Använd termometer för rätt temperatur. Rör om då och då.
2. När temperaturen är 125 grader drar du av kastrullen från plattan och rör i kokosflingor och margarin. Häll ut kolan i bakbalkar eller i en form som är 15×15 cm.
3. Ställ kolan att svalna, gärna ute om det är kallt.
4. Skär kolan i 20 stycken bitar.
5. Smält den vita chokladen på låg värme över vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa kolan i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper för att torka.
6. Smält den ljusa chokladen på samma sätt som den vita. Ringla den över godisarna. Förvara i kylskåp.