Knaprig kryddkorv med rotfruktschips
Smått & Gott. Mys i advent med varm glögg och salta tilltugg, till exempel egentillverkade chips och knaprig korv.
Smått & Gott. Mys i advent med varm glögg och salta tilltugg, till exempel egentillverkade chips och knaprig korv.
kryddig korv, till exempel kabanoss
rödbeta
gulbeta
palsternacka
jordärtskocka
potatis
(1–2 stycken av varje för 4 personer, men de blir försvinnande goda!)
olja till fritering
salt
Skiva alla rotfrukter tunt, gärna med mandolin eller maskin. Lägg skivorna i vatten för att få ut stärkelsen, byt gärna vatten ett par gånger.
Torka skivorna noga med till exempel en kökshandduk. Värm oljan till 150 grader och fritera i omgångar, tiden varierar, men cirka 10 minuter. När det slutar fräsa i oljan är det klart. Jag använder en tjockbottnad kastrull.
Lägg upp på hushållspapper så att lite av oljan kan rinna av, salta efter smak. Krydda eventuellt med vitlökskrydda, lökkrydda, torkad dill.
Skiva korven tunt. Lägg på en bakpappersklädd plåt och sätt in i ugnen, cirka 20 minuter på 200 grader.