Kladdkaka med havredryck
Bakat. Allergias egen kreatör i köket, Maria Eskel, har lyckats få till en kladdig kaka utan vare sig mjölk, ägg eller nötter.
Annons
Bakat. Allergias egen kreatör i köket, Maria Eskel, har lyckats få till en kladdig kaka utan vare sig mjölk, ägg eller nötter.
2 tsk fiberhusk
2 msk pofiber
4 dl fin glutenfri mjölmix
3 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vanillin socker
150 gr choklad (Kung markatta Mjölkfri)
60 g mjölkfritt margarin
3 dl havredryck (Oatly eller solhavre)
1 krm salt
(2 tsk äggers.)
Blanda fiberhusk och pofiber med 2 dl havre dryck i en bunke, låt svälla 3 -5
minuter. Tillsätt mjölmix, socker,salt, bakpulver (äggers.) och vanilinsocker i bunken.
Smält 100 gr choklad och margarinet. Häll det och resten av havredrycken i
bunken. Vispa noga! Häll det i en bakplåtspappersklädd form, liten långpanna.
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Hacka resten av chokladen och strössla det över kakan med en gång när du tar kakan ur ugnen.