Karolinas kladdkaka
Bakat. Spad från kikärtor eller bönor, aquafaba, ersätter ägg i denna kaka. Tricket är att inte vispa det för hårt.
Bakat. Spad från kikärtor eller bönor, aquafaba, ersätter ägg i denna kaka. Tricket är att inte vispa det för hårt.
100 g margarin
1 dl aquafaba
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en springform på 22–24 cm. Smält margarin i en kastrull. Vispa upp aquafaba och strösocker med en elvisp tills det precis blir ljust och pösigt. Vänd sedan ner vetemjöl, siktad kakao, salt och vaniljpulver tillsammans med det smälta margarinet. Använd gärna en slickepott för att se till att allt blir blandat. Överarbeta inte smeten.
Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen. För en form på 22–24 cm gräddas kakan i 12–18 minuter, för en form på 18–20 cm gräddas kakan i 17–18 minuter.