Kanellöv
Bakat. Här kommer mormors gamla mått till pass. Finast blir löven strödda med strösocker och handriven eller stött kanel.
Bakat. Här kommer mormors gamla mått till pass. Finast blir löven strödda med strösocker och handriven eller stött kanel.
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 msk bikarbonat
5 dl mjölkfri mix
0,5 msk malen kanel
0,75 dl mjölkersättning
mix till utbakning
Garnering
1-0,5 dl strösocker eller pärlsocker
2 msk riven eller stött kanel
Lägg ner rumsvarmt margarin, socker och sirap i en skål eller matberedare. Rör tills allt är blandat. Tillsätt bikarbonat, mix eventuellt kanel och sist mjölkersättningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Grädda prov. Justera konsistensen med mera mjölkersättning eller mix. Låt degen vila i kyl och kavla ut en bit i taget. Tag ut kakor med mått. Strö på socker och kanel. Tryck till lite lätt med handen eller kaveln så att sockret fäster. Grädda på smorda plåtar i mitten av ugnen vid 175 grader i 7-10 minuter. Lossa kakorna medan de är varma. Låt svalna på plåten.