Kanel- och äpplescones
Bakat. Gott med ost och marmelad till brunchen eller afternoon tea. Bland det snabbaste du kan baka.
Annons
Bakat. Gott med ost och marmelad till brunchen eller afternoon tea. Bland det snabbaste du kan baka.
2 dl glutenfri finmix, Semper
2 dl glutenfritt mjöl för söta degar, Semper
2,5 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
0,5 dl ekologisk kallpressad kokosolja
1,5 dl havremjölk
1 rivet äpple
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Blanda ned kokosoljan och rör med gaffel tills du har en finkornig massa. Blanda i det rivna äpplet och tillsätt sedan mjölken och rör om tills du har en mjuk deg som släpper bunken. Ta upp degen och knåda försiktigt. Gör 8 små bollar, platta ut dem med fingrarna till cirka 2 cm tjocklek. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter.