Kanderade äpplen
Sött. Dags att återupptäcka den gammaldags godsaken kanderade äpplen.
Annons
Sött. Dags att återupptäcka den gammaldags godsaken kanderade äpplen.
8 små äpplen
blompinnar av trä
Lag
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
1/2 krm ättikssprit
ev. myntablad till garnering
Sätt i ett spett i varje äpple. Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull och koka den tills den blir 150 ºvarm eller tills den håller karamellprovet. Det tar ca 5 min. Rör ej i sockerlagen undertiden den kokar då sockrar det sig. (går att rulla till en kula om lite lag droppas i kallt vatten)
Doppa äpplena runt om i lagen. Låt kastrullen stå på svag värme undertiden. Ställ äpplena på bakplåtspapper och låt de stelna. Garnera ev. med myntablad.
Tänk på att godiset innehåller färsk frukt. Godiset kan ej sparas.