Kålrabbiblommor
Smått & Gott. Lika vackra som läckra blir dessa munsbitar med japansk touch.
Smått & Gott. Lika vackra som läckra blir dessa munsbitar med japansk touch.
1–2 kålrabbi
10 cm färsk ingefära
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit, 12 %
1 granatäpple
ruccola
Wasabikräm
100 g färskost, till exempel Violife creamy
2 tsk wasabi
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Skala och skiva kålrabbin i cirka 1 mm tunna skivor med hjälp av en mandolin. Om du vill ha dem extra runda så använd en stansring eller skär ut cirklar med hjälp av ett glas. Hacka ingefäran i grova bitar. Koka upp ättiksprit, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Lägg kålrabbiskivorna i kastrullen och koka i cirka 10 minuter. Sila bort vätskan och lägg ut skivorna på en skärbräda.
Wasabikräm
Blanda färskost, wasabi, salt och peppar i en bunke. Lägg cirka 1 tesked av krämen i mitten av varje kålrabbiskiva. Tryck sedan ihop från tre sidor för att forma en blomma.
Dekorera med ruccolablad och granatäpplekärnor.
Tips
Spara ingefäran och använd i en annan rätt.