Ingefärsglaserade revbensspjäll
Lagat. Ingefärsglazen gör att revbensspjällen ser härligt glansiga ut.
Annons
Lagat. Ingefärsglazen gör att revbensspjällen ser härligt glansiga ut.
1 kg revbensspjäll
1 tsk salt
Ingefärsglaze
1 apelsin, rivet skal från
1 msk färsk ingefära
0,5 dl flytande honung
2 dl balsamvinäger
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg apelsinskal, ingefära, honung och balsamvinäger i en tjockbottnad liten kastrull och koka på medelhög värme i cirka 20 minuter.
Smörj en rymlig ugnssäker form. Pensla revbensspjällen med glazen och stek med bensidan upp i cirka en och en halv timme. Vänd på köttet och stek i ytterligare en timme. När köttet lossnar från benet är det klart. Servera gärna med lite havssalt vid sidan om och den glöggkryddade rödkålen.